Onze Jongeren.

Jesse (1997) is een vrolijke en spontane jongeman en heeft t.g.v. een DNA mutatie aan het CHD4 gen het z.g. Sifrim-Hitz-Weiss syndroom. hetgeen resulteert in een aantal beperkingen zoals een ontwikkelingsachterstand en een aantal lichamelijke defecten, waarvan de opvallendste heupdysplasie van beide heupen is. Daarom gebruikt hij, met name voor de grote afstand, een rolstoel. Rond het huis lukt het lopen goed en als hij wat verder weg wil gebruik hij een rollator of zijn elektrische driewielfiets.

Jesse wil graag weten wat er zoal om hem heen gebeurt en dat vraagt hij dan. Hij houdt van kletsen maar wordt door zijn gepraat wel snel overschat. De mensen denken dan dat hij meer aan kan. Maar de mensen die weten hoe hij in elkaar zit houden rekening met hem.
Hij is echt een gezelschapsmens en houdt van samen iets doen zoals fietsen, keyboard spelen, korfballen, zwemmen, tv kijken, op stap met vrijwilligere begeleiders, logeren bij Oma en natuurlijk logeren bij Droom Je Thuis. Maar lekker lezen en muziek luisteren zijn ook geen straf voor hem.

Jesse heeft op het S.O. en V.S.O. gezeten en nu werkt hij 4 dag per week bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen in een bakkerij en theeschenkerij waar hij diverse werkzaamheden verricht. Hij vindt het werk erg leuk en gaat er met plezier naar toe.

Hij gaat nu iedere maand logeren op park Vlugtenburg met Droom Je Thuis en daar kijkt hij altijd naar uit. De groep is erg leuk en hij heeft daar nieuwe vrienden gemaakt. In het voorjaar van 2023 hoopt hij samen met hen in het nieuwe Droom Je Thuis Huis te gaan wonen. Dat lijkt hem in het begin best wel spannend maar ook heel leuk.

Lars (2003) is een enthousiaste jongen, altijd in voor grapjes en plezier. Hij woont bij zijn ouders en zijn twee jongere zussen. Lars heeft een cerebrale parese en is rolstoelafhankelijk. Communiceren doet hij met gebaren en zijn spraakcomputer. Lars zit op een school S.O.

Lars houdt de woensdag middag graag vrij om te gaan zwemmen met zijn opa. Het is leuk als er dan ook vrienden meegaan. Samen proberen de badmeesters en juffen nat te spetteren is dan de missie.
Daarnaast is Lars eigenlijk voor alles in en hij is graag onder de mensen. 1x per week gaat Lars met een aantal vrienden naar een kookclubje. Als hij thuis is speelt hij het liefst op zijn smartboard, luistert liedjes op YouTube, of reist virtueel op Google maps.

De logeerweekenden bij Droom Je Thuis zijn iedere keer weer een feest. Het is fijn daar je vrienden te ontmoeten en om uitstapjes te maken. Ook is altijd weer leuk om samen spelen of om een mooie wandeling naar het strand te maken.

Lonneke (1999) woont bij haar ouders en jongere zus. Ze heeft ook nog een oudere zus, maar die woont al op zichzelf.

Lonneke heeft een chromosomale afwijking. Hierdoor is ze verstandelijk beperkt en is ze vaak afhankelijk van hulp en zorg uit haar omgeving. Lonneke heeft moeite met praten, maar door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen lukt het haar bijna altijd om zichzelf uit te drukken. Dit heeft ze ook zeker ontwikkeld, met dank aan alle jaren logopedie. Ze zit in de eindgroep van het V.S.O. Ze gaat geen dag met tegenzin naar school en is een heerlijke vrolijke dame!

De grootste hobby van Lonneke is wel de Aquafit in het zwembad. Verder bakt ze heel graag, kijkt heel graag naar afleveringen van Heel Holland Bakt of de Cup-Cake-Cup, het hele jaar door! Ze is dol op haar hondje en kijkt verder altijd erg uit naar de logeerweekenden van Droom je Thuis.
Ze geniet van de gezelligheid en de humor en wij ouders zijn dankbaar voor de mooie vriendengroep die zij door Droom je Thuis heeft gekregen. We dromen van een woning in Westland waar ze over een paar jaar fijn kan wonen en goede zorg krijgt.

Marit (1997) is een lieve en leuke jongedame. Zij heeft na haar geboorte een normale start gehad, echter door een hartspierziekte die hartritmestoornissen geeft, is zij op 4 jarige leeftijd langdurig gereanimeerd. Hierdoor is zij in coma geweest en heeft zij NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelopen.

Door haar NAH ten gevolge van zuurstofgebrek en haar coma, is haar ontwikkeling op alle vlakken verschillend. Waar ze bij het één aardig op haar leeftijd zit, wil het op het andere vlak niet écht lukken. Zeker als er verschillende gebieden van het brein worden gebruikt, zoals bij lezen en rekenen wordt het lastig voor haar. Toch begrijpt ze vaak meer dan wat men van haar verwacht, zeker op sociaal en emotioneel gebied. In haar dagelijkse leven zal Marit afhankelijk blijven van begeleiding, maar ondanks alles is ze nog steeds die vrolijke meid met een enorm gevoel voor humor, waar ze anderen soms verbaast door haar onverwachtse, komische opmerkingen.

Marit gaat overdag naar dagbesteding om te werken. Ze werkt 4 dagen in de week als hulpboer op een zorgboerderij. De éne helft van de dag helpt ze op de boerderij en de andere helft in de winkel op de hoeve. Ze heeft het daar erg naar haar zin met haar collega’s en ook daar gaan de grapjes over en weer.

In haar vrije tijd danst Marit bij een G-groep en rijdt ze paard op een aangepaste manege. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. Fietsen, legpuzzels, muziek luisteren, spelletjes, het bakken van allerlei lekkers en haar moestuintjes doet ze met enorm veel plezier.

Marit logeert al vanaf zomer 2013 bij Stichting Droom je Thuis. Ze heeft het er erg naar haar zin. Ze geniet van de weekenden en vakanties. Ze wil in de toekomst graag, samen met haar ‘Droom je Thuis’ vrienden, gaan wonen in hun Droom je Thuis Huis!

Mijn naam is Rens (1998) en ik woon bij mijn ouders. Mijn grote zus woont op zich zelf.

Ik heb Cerebrale Parese en voor mij houd dat in dat ik niet kan lopen en praten. Gelukkig begrijp ik alles prima en ik kan ook lezen. Ik heb een spraakcomputer en daarmee kan ik alles erg goed duidelijk maken. Ik ben, al zeg ik het zelf, een vrolijke en enthousiaste knul die wel in is voor een geintje op zijn tijd.

Sinds ik van school af ben (2016) werk ik bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen. Ik vind het leuk werk. Ook ben ik graag op pad met vrienden bijv. naar de disco.

De logeerweekenden van Droom Je Thuis vind ik super leuk! Zeker om daar met mijn vrienden leuke dingen te doen. Ik logeer vanaf de eerste dag bij DJT en uiteindelijk hoop ik om met elkaar in een gezellig DJT huis te gaan wonen!

Sanne (1996) is een vrolijke, gezellige en spontane meid. Zij is momenteel de oudste van de groep. Sanne is ontzettend behulp- en zorgzaam. Ze heeft altijd voor iedereen een praatje klaar en houdt erg van gezelligheid.

Toen Sanne een paar dagen oud was, kreeg zij een hersenbloeding. Hierdoor heeft ze cerebrale parese en epilepsie. Haar rechterkant is spastisch, waardoor ze moeilijker loopt. Ze heeft dan ook voor langere afstanden een rolstoel. Sanne had scoliose en daardoor heeft ze nu 2 titaniumpennen langs haar ruggengraat. Dit geeft haar wel wat beperkingen, maar haar positieve instelling heeft haar (en haar familie) al door vele moeilijke perioden heen gesleept. Sinds 3 jaar heeft Sanne ook diabetes.

Sanne werkt met veel plezier op de dagbesteding van Ipse de Bruggen. Dit doet zij de ene week drie en de andere week vier dagen. Eén dag in de week werkt ze ook op een andere locatie op de viltafdeling. En op de vrije vrijdag doet Sanne leuke dingen met haar familie.

In haar vrije tijd logeert Sanne graag bij opa en oma, vindt ze het leuk om naar de bioscoop te gaan of om gezellig ergens te winkelen en te lunchen. Sanne is gek op spelletjes, knutselen en kokkerellen. Ook verzamelt en kijkt ze graag dvd-tjes.

Eén keer per maand logeren met haar vrienden bij Droom je thuis is een feest voor haar. Hier kijkt ze altijd ontzettend naar uit. We hopen dan ook op een mooi huis waar ze zich net zo fijn mag voelen als thuis.

Ruben (1997) is geboren met Downsyndroom en heeft een opgewekt, zorg- en behulpzaam karakter. Hij houdt erg van gezelligheid en is altijd in voor een grapje maar heeft ook de behoefte aan rust. Ruben vermaakt zich dan prima op zijn eigen kamer waar hij muziek luistert of filmpjes op zijn computer of mobiel kijkt.

Ruben woont thuis bij zijn ouders en zijn oudere broer. Op dinsdag werkt hij bij het Werkpalet in Naaldwijk. Op woensdag en donderdag werkt hij in de winkel van een glutenvrije bakker in Scheveningen. Dit is vanwege zijn Coeliakie (auto-immuun ziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten) gegarandeerd een veilige werkplek voor hem.

Ruben danst heel graag en gaat met veel plezier 1x per week naar Special Dance. Ook is hij dol op zingen en muziek maken. Daarom leert hij sinds kort xylofoon spelen bij het Westlands PUUR Orkest – daar geniet hij erg van. Maar het hoogtepunt van de week is zijn paardrijles op de manege Madurodam, waar hij rijdt op één van zijn favoriete paarden Boy of Sam.

Verder houdt Ruben van huishoudelijke karweitjes, boodschappen halen waarbij hij graag de producten scant, spelletjes doen zoals memorie, domino of yahtzee én … ‘n glutenvrije taart bakken met zijn vader of broer!

Hoewel Ruben nog steeds met veel plezier thuis woont, krijgt hij steeds meer de behoefte om zich aan te sluiten bij leeftijdsgenoten, zodat hij samen met hen dingen kan ondernemen. Ruben heeft het bij Droom Je Thuis dan ook enorm naar zijn zin. Wij als ouders wensen hem en alle andere DJT-jongeren een mooie, veilige woonplek met zorg/begeleiding op maat en waar iedereen zichzelf kan én mag zijn!

Tycho (2003) is een hele vrolijke en lieve jongen. Hij zit momenteel op een school voor speciaal onderwijs. Hij heeft een jongere broer. Tycho logeert sinds 2015 bij Stichting Droom je Thuis.

Na een ogenschijnlijke normale start, kreeg Tycho toen hij 16 maanden oud was de eerste van vele koortsstuipen. Vanaf die tijd is hij in een hele bijzondere achtbaan van vervelende gebeurtenissen terecht gekomen, waaruit bleek dat Tycho een ernstig verstandelijke beperking heeft. Later zijn daar autisme en epilepsie bijgekomen.

Hij heeft bij alles wat hij doet begeleiding en zorg nodig en de kennismaking met Stichting Droom Je Thuis kwam, ook voor ons, precies op het juiste moment. Hij gaat met plezier naar de logeerweekenden en het is geweldig om te zien hoe de kanjers met elkaar omgaan en hoeveel leuke dingen ze samen doen. Steeds vaker ook buiten de logeerweekenden om.

Tycho is gek op vrachtwagens, tractors en treinen en staat het liefst vaak op een mooie plekje langs de weg om naar de chauffeurs te zwaaien. Hij kan niet lezen of schrijven, maar de merken en de logo’s van de wagens herkent hij van grote afstand. Verder houdt hij erg van muziek en (mee-)zingen.

Onze droom is dat Tycho straks een mooie plek heeft in ons droomhuis, waar hij met de juiste zorg en begeleiding, zo zelfstandig als mogelijk zal kunnen wonen, zich verder kan ontwikkelen, maar zich vooral thuis zal voelen met de rest van de kanjers.

Arlette (1994) is een lieve vrolijke meid die van de kleinste dingen volop kan genieten.

Ze is geboren met het syndroom van Down en woont thuis bij haar ouders. Ze is de oudste van het gezin en heeft nog twee jongere broers.

Arlette heeft het thuis nog erg naar haar zin maar het lijkt haar ook geweldig om samen met de andere kanjers in het Droom Je Thuis-huis te gaan wonen.

Arlette werkt twee dagen in de week op een kinderboerderij in Hoek van Holland. Ze vindt het heerlijk om voor de dieren te zorgen en de boel opgeruimd te houden. Vooral de paarden die komen overwinteren op de kinderboerderij vindt ze erg leuk.

Naast de kinderboerderij werkt Arlette nog 1 dag in de week in een lunchroom in De Lier waar ze helpt in de bediening en 1 dag op het Werk-Palet in Naaldwijk. Op dit moment volgt Arlette ook een cursus op een school in Naaldwijk. Ze vindt dit erg leuk en is dol op administratie-mappen vol met huiswerk. Hoe dikker de map wordt, hoe blijer ze is.

Naast haar werk gaat Arlette 1 keer in de week naar een manege in Den Haag om te gaan paardrijden en volgt ze in kookles in Naaldwijk. Verder vindt ze het heerlijk om lekker te tutten, zoals haar nagels laten verzorgen en om heerlijk te gaan shoppen in de stad. Meidendag zoals Arlette dat zelf altijd noemt.

Arlette gaat nu volop genieten van de logeerweekenden op Park Vlughtenburg met de andere kanjers van Droom Je Thuis. Wij hopen dat ze een hele mooie toekomst tegemoet gaan met elkaar en dat dit wordt bekroond met een hele mooie droomwoning.

Ik ben Elroy (1998). Ik ben met 28 weken geboren en ten gevolge van een hersenbloeding heb ik Cerebrale Parese, een ontwikkelingsachterstand en Pdd-Nos. Ik kan niet lopen en maak gebruik van een elektrische rolstoel.

Ik ben een vrolijke jongen die grapjes niet uit de weg gaat. Ik ben dol op muziek. En ik heb zelfs mijn eigen radiostation, MADCAP-RADIO (https://www.madcapradio.nl/). Ik draai af en toe muziek op feestjes.

Fietsen vind ik heerlijk. De wind door mijn haren voelen en gaan. Lekker op vakantie, dingen ontdekken en de bergen in, dat doe ik graag. Ook gezelschapsspelletjes, lekker de deur uit, tv kijken, voetbal kijken en gamen vind ik leuk.

Kletsen gaat me goed af maar ik ben ook graag eventjes op mezelf en dan zoek ik de rust op.

Met een vriendin ga ik er af en toe samen op uit, bijv. naar de bioscoop of lekker lunchen.

Ik werk sinds 2018 bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen in Vlaardingen waar ik van alles doe en ik het goed naar mijn zin heb. 

Sinds februari 2022 logeer ik bij Stichting Droom Je Thuis en ik vind dit erg leuk en maak nieuwe vrienden.

Uiteindelijk gaan wij in 2023 met elkaar wonen in ons mooie Droom Je Thuis huis. Ik krijg daar een eigen appartement. Daar kijk ik erg naar uit!

 

Noor (2003) is een enthousiast, communicatief, gevoelig en sociaal meisje. Door een stofwisselingsziekte heeft zij een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zij zit in een (handbewogen) rolstoel, maar kan ook kleine afstanden lopen met een rollator.

Ze is graag buiten op straat en maakt dan makkelijk contact. In de buurt horen wij regelmatig: “Oh, u bent de moeder/vader van Noor!” Noor houdt van grapjes, en ondanks haar verstandelijke beperking heeft zij humor soms sneller door dan anderen. Ze heeft gevoel voor taal en beschikt over een bijzonder goed geheugen. Dit laatste komt de ouders, inmiddels vijftigers, goed van pas…

Net als veel andere jongeren is ze soms niet van haar telefoon of iPad af te slaan. Maar voor kinderen als Noor vergroten deze apparaten haar wereld. Zij belt/mailt/appt met de opa’s en oma’s, nichtjes, vriendinnen pgb’ers en buren. Als ouders zijn wij dankbaar voor deze grote groep lieve mensen om haar heen. Sinds een paar jaar doet zij met veel plezier aan de sport Framerunnen en ook gaat ze in haar vrije tijd graag naar het zwembad. Noor zit in het laatste jaar van het VSO en loopt nu stages om te kijken wat straks een geschikte plek voor haar zou kunnen zijn. Een warme, veilige omgeving en gezelligheid zijn hierbij voor haar van belang.

Droom Je Thuis kwam heel onverwacht op haar en ons pad, maar het lijkt ons een unieke kans. Om haar ‘los’ te laten voelt niet natuurlijk, maar gelukkig heeft ze haar oudere broer Roel, die vorig jaar op kamers is gegaan, als grote voorbeeld.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat Noor een fijne tijd gaat krijgen bij Droom Je Thuis!

Luuk is een vriendelijke, zorgzame jongen van 22 jaar en geboren met het syndroom van Down. 

Hij woont samen met zijn ouders en zijn jongere zus in ‘s-Gravenzande. Drie dagen per week gaat Luuk met veel plezier naar de dagbesteding op het Werkpalet in Naaldwijk en 2 dagen op Woutershof in Monster. 

Luuk  gaat heel erg graag naar de film en theater. Zijn grootste passie is het kijken naar animatiefilms van Disney waar hij alles van afweet. Hij heeft ook een enorme dvd verzameling opgebouwd. Luuk houdt veel van dieren en onze hond Jip is zijn allerliefste vriendin. Op zaterdag heeft hij paardrijles via Myosotis en op donderdagavond gaat Luuk naar theaterles in Naaldwijk gegeven door theatergroep Koperen Kees. 

In het weekend gaat Luuk ook soms logeren bij oma en vindt het leuk om oma te helpen met de boodschappen. 

 

Wij zien bij DJT een unieke kans voor Luuk om veilig en kleinschalig begeleid te kunnen gaan wonen in het Westland bij al deze gezellige kanjers! Wij hopen op een mooie toekomst met elkaar bij DJT.