Onze Jongeren.

Anne (2000) is een hele vrolijke, gezellige en spontane dame. Zij woont samen met haar ouders en broers.
Anne heeft een verstandelijke beperking zonder diagnose. Na vele jaren van onderzoek hebben haar ouders er een dikke streep ondergezet en hebben zij besloten alleen nog maar te genieten van hun bijzondere dochter. Anne heeft een scoliose en een ontwikkelingsachterstand. Ze kan moeilijk praten. Maar ze is zo’n doorzetter dat ze zich zelf nog steeds verder ontwikkelt.
Haar hobby’s zijn al haar dieren. Ze wandelt graag met de hond, gaat graag even bij de poezen kijken in de kas en zegt dan gelijk haar vader gedag die daar aan het werk is. Ze hockeyt en doet ook nog aan Aquafit in het zwembad. Anne gaat met plezier naar school en heeft het daar enorm naar haar zin. Na een vakantie staat ze te popelen om weer naar school te gaan.
Droom Je Thuis is ook echt haar thuis en ze gaat er met plezier een weekend of weekje logeren. Ze geniet enorm van al haar Droom Je Thuis vrienden en vriendinnen. Als Anne daar logeert is de vrijheid voor de rest van het gezin heel fijn en kunnen er weer hele andere activiteiten worden ondernomen.
Onze droom is een mooie en veilige plek in het Westland waar Anne straks de juiste zorg en begeleiding krijgt, een huis waarvan zij ook echt haar thuis kan maken.

Jesse (1997) is een vrolijke en spontane jongeman en heeft t.g.v. een DNA mutatie aan het CHD4 gen een aantal beperkingen zoals een ontwikkelingsachterstand en een aantal lichamelijke defecten, waarvan de opvallendste heupdysplasie van beide heupen is. Daarom gebruikt hij, met name voor de grote afstand, een rolstoel. Rond het huis lukt het lopen goed en als hij wat verder weg wil gebruik hij een rollator of zijn elektrische driewielfiets.

Jesse wil graag weten wat er zoal om hem heen gebeurt en dat vraagt hij dan. Hij houdt van kletsen maar wordt door zijn gepraat wel snel overschat. De mensen denken dan dat hij meer aan kan. Maar de mensen die weten hoe hij in elkaar zit houden rekening met hem.
Hij is echt een gezelschapsmens en houdt van samen iets doen zoals fietsen, keyboard spelen, korfballen, zwemmen, tv kijken, op stap met vrijwilligere begeleiders, logeren bij Oma en natuurlijk logeren bij Droom Je Thuis. Maar lekker lezen en muziek luisteren zijn ook geen straf voor hem.

Jesse heeft op het S.O. en V.S.O. gezeten en nu werkt hij 4 dag per week bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen op 2 locaties. Hij maakt hier keramieken schalen en andere mooie voorwerpen en doet diverse werkzaamheden in de bakkerij. Hij vindt het werk erg leuk en gaat er met plezier naar toe.

Hij gaat nu iedere maand logeren op park Vlugtenburg met Droom Je Thuis en daar kijkt hij altijd naar uit. De groep is erg leuk en hij heeft daar nieuwe vrienden gemaakt. In 2022 hoopt hij samen met hen in het nieuwe Droom Je Thuis Huis te gaan wonen. Dat lijkt hem in het begin best wel spannend maar ook heel leuk.

Lars (2003) is een enthousiaste jongen, altijd in voor grapjes en plezier. Hij woont bij zijn ouders en zijn twee jongere zussen. Lars heeft een cerebrale parese en is rolstoelafhankelijk. Communiceren doet hij met gebaren en zijn spraakcomputer. Lars zit op een school S.O.

Lars houdt de woensdag middag graag vrij om te gaan zwemmen met zijn opa. Het is leuk als er dan ook vrienden meegaan. Samen proberen de badmeesters en juffen nat te spetteren is dan de missie.
Daarnaast is Lars eigenlijk voor alles in en hij is graag onder de mensen. 1x per week gaat Lars met een aantal vrienden naar een kookclubje. Als hij thuis is speelt hij het liefst op zijn smartboard, luistert liedjes op YouTube, of reist virtueel op Google maps.

De logeerweekenden bij Droom Je Thuis zijn iedere keer weer een feest. Het is fijn daar je vrienden te ontmoeten en om uitstapjes te maken. Ook is altijd weer leuk om samen spelen of om een mooie wandeling naar het strand te maken.

Lonneke (1999) woont bij haar ouders en jongere zus. Ze heeft ook nog een oudere zus, maar die woont al op zichzelf.

Lonneke heeft een chromosomale afwijking. Hierdoor is ze verstandelijk beperkt en is ze vaak afhankelijk van hulp en zorg uit haar omgeving. Lonneke heeft moeite met praten, maar door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen lukt het haar bijna altijd om zichzelf uit te drukken. Dit heeft ze ook zeker ontwikkeld, met dank aan alle jaren logopedie. Ze zit in de eindgroep van het V.S.O. Ze gaat geen dag met tegenzin naar school en is een heerlijke vrolijke dame!

De grootste hobby van Lonneke is wel de Aquafit in het zwembad. Verder bakt ze heel graag, kijkt heel graag naar afleveringen van Heel Holland Bakt of de Cup-Cake-Cup, het hele jaar door! Ze is dol op haar hondje en kijkt verder altijd erg uit naar de logeerweekenden van Droom je Thuis.
Ze geniet van de gezelligheid en de humor en wij ouders zijn dankbaar voor de mooie vriendengroep die zij door Droom je Thuis heeft gekregen. We dromen van een woning in Westland waar ze over een paar jaar fijn kan wonen en goede zorg krijgt.

Marit (1997) is een lieve en leuke jongedame. Zij heeft na haar geboorte een normale start gehad, echter door een hartspierziekte die hartritmestoornissen geeft, is zij op 4 jarige leeftijd langdurig gereanimeerd. Hierdoor is zij in coma geweest en heeft zij NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) opgelopen.

Door haar NAH ten gevolge van zuurstofgebrek en haar coma, is haar ontwikkeling op alle vlakken verschillend. Waar ze bij het één aardig op haar leeftijd zit, wil het op het andere vlak niet écht lukken. Zeker als er verschillende gebieden van het brein worden gebruikt, zoals bij lezen en rekenen wordt het lastig voor haar. Toch begrijpt ze vaak meer dan wat men van haar verwacht, zeker op sociaal en emotioneel gebied. In haar dagelijkse leven zal Marit afhankelijk blijven van begeleiding, maar ondanks alles is ze nog steeds die vrolijke meid met een enorm gevoel voor humor, waar ze anderen soms verbaast door haar onverwachtse, komische opmerkingen.

Marit gaat overdag naar dagbesteding om te werken. Ze werkt 4 dagen in de week als hulpboer op een zorgboerderij. De éne helft van de dag helpt ze op de boerderij en de andere helft in de winkel op de hoeve. Ze heeft het daar erg naar haar zin met haar collega’s en ook daar gaan de grapjes over en weer.

In haar vrije tijd danst Marit bij een G-groep en rijdt ze paard op een aangepaste manege. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. Fietsen, legpuzzels, muziek luisteren, spelletjes, het bakken van allerlei lekkers en haar moestuintjes doet ze met enorm veel plezier.

Marit logeert al vanaf zomer 2013 bij Stichting Droom je Thuis. Ze heeft het er erg naar haar zin. Ze geniet van de weekenden en vakanties. Ze wil in de toekomst graag, samen met haar ‘Droom je Thuis’ vrienden, gaan wonen in hun Droom je Thuis Huis!

Mijn naam is Rens (1998) en ik woon bij mijn ouders. Mijn grote zus woont op zich zelf.

Ik heb Cerebrale Parese en voor mij houd dat in dat ik niet kan lopen en praten. Gelukkig begrijp ik alles prima en ik kan ook lezen. Ik heb een spraakcomputer en daarmee kan ik alles erg goed duidelijk maken. Ik ben, al zeg ik het zelf, een vrolijke en enthousiaste knul die wel in is voor een geintje op zijn tijd.

Sinds ik van school af ben (2016) werk ik bij de dagbesteding van Ipse de Bruggen. Ik vind het leuk werk. Ook ben ik graag op pad met vrienden bijv. naar de disco.

De logeerweekenden van Droom Je Thuis vind ik super leuk! Zeker om daar met mijn vrienden leuke dingen te doen. Ik logeer vanaf de eerste dag bij DJT en uiteindelijk hoop ik om met elkaar in een gezellig DJT huis te gaan wonen!

Sanne (1996) is een vrolijke, gezellige en spontane meid. Zij is momenteel de oudste van de groep. Sanne is ontzettend behulp- en zorgzaam. Ze heeft altijd voor iedereen een praatje klaar en houdt erg van gezelligheid.

Toen Sanne een paar dagen oud was, kreeg zij een hersenbloeding. Hierdoor heeft ze cerebrale parese en epilepsie. Haar rechterkant is spastisch, waardoor ze moeilijker loopt. Ze heeft dan ook voor langere afstanden een rolstoel. Sanne had scoliose en daardoor heeft ze nu 2 titaniumpennen langs haar ruggengraat. Dit geeft haar wel wat beperkingen, maar haar positieve instelling heeft haar (en haar familie) al door vele moeilijke perioden heen gesleept. Sinds 3 jaar heeft Sanne ook diabetes.

Sanne werkt met veel plezier op de dagbesteding van Ipse de Bruggen. Dit doet zij de ene week drie en de andere week vier dagen. Eén dag in de week werkt ze ook op een andere locatie op de viltafdeling. En op de vrije vrijdag doet Sanne leuke dingen met haar familie.

In haar vrije tijd logeert Sanne graag bij opa en oma, vindt ze het leuk om naar de bioscoop te gaan of om gezellig ergens te winkelen en te lunchen. Sanne is gek op spelletjes, knutselen en kokkerellen. Ook verzamelt en kijkt ze graag dvd-tjes.

Eén keer per maand logeren met haar vrienden bij Droom je thuis is een feest voor haar. Hier kijkt ze altijd ontzettend naar uit. We hopen dan ook op een mooi huis waar ze zich net zo fijn mag voelen als thuis.

Mady (2000) woont thuis bij haar ouders samen met haar oudere broer.

Op anderhalf jarige leeftijd kreeg zij, een aantal uur na haar BMR vaccinatie, hevige koortsstuipen die overging in een zeer moeilijk te stoppen epileptische aanval. Mady raakte in coma en liep door deze situatie een hersenbeschadiging op die kenmerken van dyspraxie veroorzaakte en daarbij ook haar taal en spraakcentrum raakte.

Haar leergierigheid, doorzettingsvermogen, haar vrolijke karakter hebben er toe bijgedragen dat er hard werd (en wordt) gewerkt aan het herstel van weggevallen functies. Na haar revalidatie periode vervolgde zij haar weg naar het ZMLK onderwijs.

Mady houdt van gezelligheid om haar heen. In haar vrije tijd kijkt ze uit naar haar wekelijkse dansles en voetbaltraining. In de toekomst zou ze graag haar dag besteden aan helpen op de kinderopvang.

De logeerweekenden van Droom je thuis zorgen ervoor dat ze met leeftijdgenootjes leuke herinneringen verzamelt. Thuis, altijd tussen volwassenen, ligt eenzaamheid op de loer.

Mady vindt het fijn om in haar eigen kamer te spelen, waarbij zij nooit alleen is. Haar nep-hond en andere knuffels spelen mee en samen luisteren ze naar 100% NL.

Tycho (2003) is een hele vrolijke en lieve jongen. Hij zit momenteel op een school voor speciaal onderwijs. Hij heeft een jongere broer. Tycho logeert sinds 2015 bij Stichting Droom je Thuis.

Na een ogenschijnlijke normale start, kreeg Tycho toen hij 16 maanden oud was de eerste van vele koortsstuipen. Vanaf die tijd is hij in een hele bijzondere achtbaan van vervelende gebeurtenissen terecht gekomen, waaruit bleek dat Tycho een ernstig verstandelijke beperking heeft. Later zijn daar autisme en epilepsie bijgekomen.

Hij heeft bij alles wat hij doet begeleiding en zorg nodig en de kennismaking met Stichting Droom Je Thuis kwam, ook voor ons, precies op het juiste moment. Hij gaat met plezier naar de logeerweekenden en het is geweldig om te zien hoe de kanjers met elkaar omgaan en hoeveel leuke dingen ze samen doen. Steeds vaker ook buiten de logeerweekenden om.

Tycho is gek op vrachtwagens, tractors en treinen en staat het liefst vaak op een mooie plekje langs de weg om naar de chauffeurs te zwaaien. Hij kan niet lezen of schrijven, maar de merken en de logo’s van de wagens herkent hij van grote afstand. Verder houdt hij erg van muziek en (mee-)zingen.

Onze droom is dat Tycho straks een mooie plek heeft in ons droomhuis, waar hij met de juiste zorg en begeleiding, zo zelfstandig als mogelijk zal kunnen wonen, zich verder kan ontwikkelen, maar zich vooral thuis zal voelen met de rest van de kanjers.

Kelly [1996] is een lieve spontane en ook wel zorgzame dame met het Syndroom van Down én een vorm van autisme. Zij houd erg van structuur en duidelijkheid, eventueel ondersteund door picto’s. Ze kan lekker kletsen maar wordt daardoor ook snel overschat. Men denkt dat ze meer aankan dan soms werkelijk is. Ze kijkt graag de kat uit de boom en houd niet van veel herrie en druktes. Zij woont thuis bij haar ouders en haar 2 hondjes, waar zij dol op is.

Kelly is bezeten van vakantieboeken van Turkije, Griekenland en Portugal/Spanje. Ze neemt die graag overal mee naartoe. Ook spaart ze vingerhoedjes van alle bestemmingen waar ze zelf op vakantie is geweest. Ze kijkt graag filmpjes van o.a. K3, Musicals, Prinsessia of Big en Betsy. Ze is gek op musicals en houd van allerlei soorten muziek.

Ze houd van fietsen. Dat doet ze op een tandem en heeft dan altijd lol. Maar haar favorieten bezigheid is uit eten gaan of ergens gezellig wat drinken.

Kelly gaat als dagbesteding 2x per week naar een zorgkwekerij in Maasdijk en 2x per week naar dagbesteding van Ipse de bruggen in Naaldwijk. Zij heeft het hier enorm naar haar zin en gaat er graag naartoe. Op haar vrije dag gaat ze 1x per maand met haar persoonlijke begeleidster iets leuks doen. Bijv. naar een dierentuin, of fietsen, of ergens gezellig een bakkie doen.

Ze is ook een bezig bijtje. Ze gaat naar fysio fitness, regelmatig bowlen, naar de theaterschool en 1x per maand naar kookles. Zij heeft hier heel veel zin in.

Onze wens is dat Kelly op een mooie plek in het Westland komt te wonen in een groep waar ze zich veilig en prettig voelt. Waar men haar begrijpt en in haar waarde laat. Waar ze goede begeleiding en de juiste zorg mag ontvangen om zo een waardig eigen thuis te creëren waar ze met veel plezier woont, samen met de andere kids van DJT.

Arlette (1994) is een lieve vrolijke meid die van de kleinste dingen volop kan genieten.

Ze is geboren met het syndroom van Down en woont thuis bij haar ouders. Ze is de oudste van het gezin en heeft nog twee jongere broers.

Arlette heeft het thuis nog erg naar haar zin maar het lijkt haar ook geweldig om samen met de andere kanjers in het Droom Je Thuis-huis te gaan wonen.

Arlette werkt twee dagen in de week op een kinderboerderij in Hoek van Holland. Ze vindt het heerlijk om voor de dieren te zorgen en de boel opgeruimd te houden. Vooral de paarden die komen overwinteren op de kinderboerderij vindt ze erg leuk.

Naast de kinderboerderij werkt Arlette nog 1 dag in de week in een lunchroom in De Lier waar ze helpt in de bediening en 1 dag op het Werk-Palet in Naaldwijk. Op dit moment volgt Arlette ook een cursus op een school in Naaldwijk. Ze vindt dit erg leuk en is dol op administratie-mappen vol met huiswerk. Hoe dikker de map wordt, hoe blijer ze is.

Naast haar werk gaat Arlette 1 keer in de week naar een manege in Den Haag om te gaan paardrijden en volgt ze in kookles in Naaldwijk. Verder vindt ze het heerlijk om lekker te tutten, zoals haar nagels laten verzorgen en om heerlijk te gaan shoppen in de stad. Meidendag zoals Arlette dat zelf altijd noemt.

Arlette gaat nu volop genieten van de logeerweekenden op Park Vlughtenburg met de andere kanjers van Droom Je Thuis. Wij hopen dat ze een hele mooie toekomst tegemoet gaan met elkaar en dat dit wordt bekroond met een hele mooie droomwoning.

Ruben (1997) is geboren met Downsyndroom en heeft een opgewekt, zorg- en behulpzaam karakter. Hij houdt erg van gezelligheid en is altijd in voor een grapje maar heeft ook de behoefte aan rust. Ruben vermaakt zich dan prima op zijn eigen kamer waar hij muziek luistert of filmpjes op zijn computer of mobiel kijkt.

Ruben woont thuis bij zijn ouders en zijn oudere broer. Op dinsdag werkt hij bij het Werkpalet in Naaldwijk. Op woensdag en donderdag werkt hij in de winkel van een glutenvrije bakker in Scheveningen. Dit is vanwege zijn Coeliakie (auto-immuun ziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten) gegarandeerd een veilige werkplek voor hem.

Ruben danst heel graag en gaat met veel plezier 1x per week naar Special Dance. Ook is hij dol op zingen en muziek maken. Daarom leert hij sinds kort xylofoon spelen bij het Westlands PUUR Orkest – daar geniet hij erg van. Maar het hoogtepunt van de week is zijn paardrijles op de manege Madurodam, waar hij rijdt op één van zijn favoriete paarden Boy of Sam.

Verder houdt Ruben van huishoudelijke karweitjes, boodschappen halen waarbij hij graag de producten scant, spelletjes doen zoals memorie, domino of yahtzee én … ‘n glutenvrije taart bakken met zijn vader of broer!

Hoewel Ruben nog steeds met veel plezier thuis woont, krijgt hij steeds meer de behoefte om zich aan te sluiten bij leeftijdsgenoten, zodat hij samen met hen dingen kan ondernemen. Ruben heeft het bij Droom Je Thuis dan ook enorm naar zijn zin. Wij als ouders wensen hem en alle andere DJT-jongeren een mooie, veilige woonplek met zorg/begeleiding op maat en waar iedereen zichzelf kan én mag zijn!