Wasverzorging Vrijwilliger

Wij hebben een hele mooie wasserij in het DJT-huis waarin 2 professionele Miele wasmachines en 2 professionele Miele wasdrogers staan waarmee het wasgoed van de bewoners wordt gewassen. Als enthousiaste vrijwilliger helpt u mee met verzorgen van de was, dus wassen, drogen, strijken én de was opvouwen en opruimen.

Jouw functie als verzorger van de was

Als wasverzorger maak je eerst kennis met de bewoners en het team dat hier werkt. Daarna mag je je helemaal uitleven in onze mooie wasserij waarin je als vrijwilliger helpt met wassen, drogen, strijken én de was opvouwen en opruimen? Wanneer bewoners dit zelf kunnen doen en hiertoe bereid zijn, helpen zij mee. Als je de taken liever alleen uit wilt voeren, kan dat uiteraard ook. 

Ben jij die persoon, dan zoeken wij jou! Bij ons op de woning worden we namelijk erg blij van bewoners die in extra schone en verzorgde kleding bijlopen.

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met jouw agenda en jouw mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze vrijwilligerstaak bijv. door 2 personen in wisseldienst uit te voeren.

Jouw profiel

Je bent een spontane, enthousiaste en gezellige heer of dame die het fijn vindt om andere mensen een plezier te doen. Je hebt humor en geduld en affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en je vindt het leuk om een zinvolle bijdrage te leveren waardoor de bewoners van het DJT-huis mede dank zij jou leuk, mooi en fris voor de dag komen. 
 

Wat wij bieden

Vrijwilligers in het Droom Je Thuis-huis worden begeleid en ondersteunt.

Het is belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet waaraan je zelf net zoveel plezier beleeft als onze bewoners. Je doet het voor hen, maar zeker ook voor jezelf. Daarom willen we tijdens een kennismakingsgesprek graag samen met jou de plek vinden en/of bespreken waar jij aan de slag kunt gaan.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Je krijgt een vrijwilligerscontract, een reis- en/of onkostenvergoeding, WA- en ongevallenverzekering en indien gewenst een getuigschrift of certificaat. Je wordt enthousiast ingewerkt.

Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s. Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje. Iedere vrijwilliger kan rekenen op goede begeleiding en ondersteuning. 

En wat zeker niet onbelangrijk is om te vermeld: je krijgt hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Informatie

Je werkt bij Droom Je Thuis met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het eventueel opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Publicatiedatum

aug. 2022